Què triomfa en la pell?

Publication:

El Punt Avui

05/05/2017

Què triomfa en la pell?

El saló Cosmobeauty és un termometre del sector i un catalitzador de tendèndies. Es busca la nutricosmètica, la recerca de sensacions i els productes naturals.


La fira Cosmobeauty Barcelona que es va celebrar el primer cap de setmana d’abril va reunir más de 1.000 marques del sector de la bellessa, xerrades i congressos i sobre temàtiques especialitzades. L’esdeveniment es converteix en un catalitzador de tendències i ens ofereix dades substancioses sobre la situació actual del sector. Els estudis realitzats a escala europea detecten un inici de sortida de la llarga crisi gràcies a l’auge de les marques de luxe i del maquillatge, que viu una època daurada. Els cosmètics contribueixen al benestar, a l’estil de vida saludable i a l’autoestima de més del 60% d’enquestats. El 88% del total i el 96% de les dones creu que seria «dur» viure’n sense. Pel que fa al vigorós sector del luxe, l’Estat és el cinquè país europeu en el seu consum sobretot pel seu factor de gaudi emcional i aspiracional.

El consum mitjà anual de productes de perfumeria i cosmètica se situa en 129 euros a l’any i, Suïssa i Noruega són els païssos on es gasta més (250 euros) i, Bulgaria el que menys (141 euros).

Les dones europees més grans de 60 anos gastem tres cops més en productes per a la pell que les menors de 25. Les arruges d’expressió, flacciditat i la millora del cutis concentren la majoria de tractaments demandats, tot i que la reducció de volum corporal i la reafirmació de teixits són els tractaments estrella.

Un 39% de les sones amb fills entre 24 i 34 anys declara tenir poc temos per arraglar-se, davant del 28% de les dones sense fills. El 53% diu haver-se fet algun tractament en els últims sis mesos. Els més demandats són la depilació amb cera i la pedicura. Una tendència a l’alça és la micropigmentació per corregir celles, llavis i pestanyes. També per simular mugrons en el cas de càncer de mama.

La cosmética masculina va a l’alça gràcies als mil·lenistes mentre que pel que fa a medicina estètica, l’Estat és quart del món en procediments de rejoveniment facial no invasiu. I els odontòlegs entren en el sector estètic gràcies a la importància que donem a un bon somriure per triomfar.

Avui en dia la bellesa s’ha convertit en un concepte global que abraça aspectes com l’alimenatció, l’esport i la cura del cos. Segueix a l’alça, el consum de productes de nurticosmètica, la cosmètica natural, la multifuncional (productes que fan diverses funcions alhora), la cosmètica instantània, l’adreçada a l’esport, la personalitzada, els productes específics i la cosmètica sensorial. Descobrim algunes novetats i exemples d’aquestes tendències.

  1. NUTRICOSMÈTICA. Parlem de suplements nutricionals i complements alimentaris que actuen des de l’interior del organisme i que afavoreixen diferents aspectes de la bellesa gràcies als seus components actius. Humalik, laboratori barcelonès, presenta plans de posada a punt corporal amb components naturals per aconseguir salut i atractiu personal. Es pot fer una desintoxicació corporal en 10 dies, controlar el pes i també cuidar la pell amb elements dermoestructurants i antioxidants i ajudar la musculatura a suportar millor l’esforç físic i el desgast que provoca l’esport. Les càpsules de cafè amb components com la ganoderma (el bolet més antic que es coneix, que disminueix el colesterol). ENN Care Cups Silueta cuiden l’organisme i la figura. I els xicles Ferrum, aporten un plus de vitalitat amb ferro i vitamina B12.
  2. COMPONENTS NATURALS. La generació Z, nascuda a partir del 2000, i la generació Millenial busca productes orgànics i naturals. La marca Beauty Emotions, que treballa amb l’aroma per evoca records i sensacions, ha tret una gamma de productes, Nuts de Naturalium, presents ja a 18 països, que ha dissenyat per nodrir i rejovenir i reparar la pell i el cabell. La gamma està elaborada amb fruits secs. El pistatxo ajuda a combatre la sequetat del cuir cabellut, la nou de macadàmia és ric en potassi i omega 3. De l’estació termal Caldes de Boi també ens arriba un oli, el T· Oil extrahidratant per a pells sensibles gràcies a l’aigua completament natural que sorgeix de la deu la Font del Bou.
  3. PRODUCTES ESPECÍFICS. Els protectors solars són un bon exemple de productes delicaats a una funció concreta especialitzada. Els laboratoris Pierre Fabre en tenen diverses gammes i firmes com Ducray, Avéne i Galénic, per a tot tipus de necessitat. També van a l’alça els productes capil·lars específics, com el d’Elvive amb argila de L’Oréal Paris, la primera gamma de cura de cabell potenciada per tres argiles úniques que purifica, hidrata i revitalitza. Va ser un dels guanyadors dels premis a la innovació que voten 10.000 consumidors de l’Estat em l’enquesta Producto del Año.
  4. COSMÈTICA SENSORIAL. Aquesta cosmètica esta adreçada als consumidors que busquen cada cop més experièmcoes emocionals a travès dels sentits. Un bon exemple és l’innovador tractament dins de la filosofia mindfullness de cabina de la firma catalana Natura Bissé. Dins d’una bombolla d’aire pur al 99,9%, unes ulleres 3D projecten imatges precioses relacionades amb les parts del cos.